Penyampaian Penajaan Pengajian Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak Kolej Ketengah

1c
1a
1aa
1e
1g
1f
1b

26 Mei 2019 : Majlis Penyampaian Penajaan Pengajian Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak kepada 8 orang pelajar Kolej Ketengah dari kalangan miskin tegar yang berasal dari Wilayah Ketengah telah di adakan  bertempat di TH Hotel, Terengganu semasa Program Berbuka Puasa KETENGAH bersama rakan media negeri Terengganu . Penajaan ini adalah daripada sumbangan CSR Syarikat Kumpulan Ketengah Holding Sdn Bhd. Tajaan ini telah disampaikan oleh YBhg. Dato’ Haji Zulkifli Bin Mohamad; Pengerusi KETENGAH. Majlis turut diserikan dengan kehadiran YM.  Tg. Ahmad Nadzri bin Tg Musa; Pengurus Besar KETENGAH, Haji Ahmad Fakaruddin bin Ahmad; Timbalan Pengurus Besar (Operasi) KETENGAH, Zainuddin bin Md Zaki; Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) KETENGAH / Pengerusi Kolej Ketengah.

Majlis Berbuka Puasa Perdana Kolej Ketengah Tahun 2019

20 Mei 2019 : Kolej Ketengah telah menganjurkan Majlis Berbuka Puasa Perdana bersama semua pelajar, alumni dan kakitangan Kolej Ketengah yang telah diadakan di Dewan Makan, Bangunan Tambahan Kolej Ketengah. Program ini merupakan suatu sumbangan kebajikan pengurusan Kolej Ketengah kepada semua kakitangan dan pelajar-pelajar. Majlis ini dihadiri oleh kira-kira 300 orang kakitangan dan pelajar-pelajar.

Turut hadir memeriahkan majlis ialah Encik Zainuddin bin Md Zaki, Pengerusi Kolej Ketengah dan Encik Emisham bin Embong, Ketua Pegawai Eksekutif Kolej Ketengah.

Selamat Datang Pelajar Baru Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak Sesi Mei/Jun 2019 Ke Kolej Ketengah

13 Mei 2019 :  Telah berlangsung sesi pendaftaran bagi kemasukan pelajar sesi Mei /Jun 2019. Seramai 76 orang pelajar telah mendaftarkan diri dalam program Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak (Sepenuh Masa). Serentak dengan itu, Kolej Ketengah telah menjalankan kursus secara percuma iaitu ‘Foundation In English’ selama 40 jam bagi memantapkan penggunaan Bahasa Inggeris di kalangan pelajar tersebut sebelum sesi pengajian bermula.

Tahniah kepada semua pelajar yang terpilih dan Selamat Datang Ke Kolej Ketengah !!

Untuk makluman, permohonan bagi kemasukan Sesi Mei/Jun 2019 akan diteruskan sehingga 16 Jun 2019. Kepada yang berminat bolehlah menghubungi kami di talian 098222861 atau berhubung melalui aplikasi Whatapps di talian 01110690515 (Puan Umiera)

Pelajar Kolej Ketengah Menjadi Sukarelawan Program Karnival Usahawan Desa (KUD) Zon Timur 2019

25 - 27 april 2019 : Seramai 16 orang pelajar telah menjadi petugas sukarelawan dan 6 orang pelajar menjadi pengacara majlis sepanjang Karnival KUD Zon Timur 2019 yang bertempat di Kuala Terengganu, Terengganu.  Antara program yang melibatkan sukarelawan yang terdiri daripada pelajar Kolej Ketengah ialah Pertandingan Mewarna Sekolah Rendah, Pertandingan Memasak Ikan Baung, Pertandingan Memasak Ikan Sungai (Talapia), Senamrobik, Pertandingan Dekorasi Kek Chef Cilik dan Pertandingan Mewarna Tadika.

Kolej Ketengah juga diberi kepercayaan utk mengendalikan Sepenuhnya Pertandingan Pakaian Beragam Tadika dengan penyertaan seramai 15 orang kanak-kanak yg berumur 5 hingga 6 tahun. Pihak pengurusan mengucapkan terima kasih kepada pihak penganjur kerana memberi kepercayaan kepada pelajar-pelajar Kolej Ketengah menguruskan aktiviti dalam program yang besar sebegini yang pastinya memberi impak yang baik kepada pelajar kami.

Kolej Ketengah menyertai Ekspo TVET@KPLB 2019

12 - 14 April 2019 : Kolej Ketengah telah menyertai Ekspo Pendidikan dan Latihan Teknikal Vokasional (TVET) anjuran Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) yang bertempat di UNIKL RCMP, Ipoh Perak.

Ekspo ini merupakan peluang terbaik untuk Kolej Ketengah membuat hebahan dan penerangan mengenai program-program TVET yang dijalankan kepada masyarakat luar. Diantara program TVET yang ada di Kolej Ketengah ialah Program Latihan Kemahiran & Kerjaya (PLKK) bagi Kursus Insulasi Paip Gas, Kursus Kimpalan (SMAW/WMA) - 6G, Kursus Pemasangan Fitter, Kursus Pengendalian Jentera Berat dan Kursus Painting & Blasting. Pengambilan pelatih bagi menyertai kursus-kursus ini telah dibuka dan dijangka latihan akan bermula pada Julai 2019.

Bagi yang berminat mengikuti program ini bolehlah menghubungi kami di talian 09 8231093 / 1097 / 1087.

Kolej Ketengah menerima pengiktirafan MS ISO 9001 : 2015

Kolej Ketengah telah mendapat pengiktirafan dalam MS ISO 9001 : 2015 "Quality Management System" pada 15 Mac 2019.

Semoga pengiktirafan ini akan menjadi pemangkin untuk Kolej Ketengah terus bersaing untuk memberikan perkhidmatan terbaik dalam bidang pendidikan.

Sub-Kategori

You are here:Laman Utama BERITA & AKTIVITI